Is een upgrade naar Oracle 12c ondersteund?

Ja, het maakt voor Decos niet uit welke versie dit is.

Vanaf welke Join-versie wordt Oracle 12 ondersteund?

Orcacle 12 wordt ondersteund vanaf Join versie 6.0.

In Oracle 12c is een nieuwe architectuur (CDB) geintroduceerd die op termijn de huidige architectuur (non-CDB) gaat vervangen. Is de applicatie gecertificeerd tegen de nieuwe architectuur?

We ondersteunen versie 12c en hebben geen specifieke certificering op database(versies). Vanaf versie 6.0.17 is het wel mogelijk om de ODP manageddriver van Oracle te gebruiken. De managed driver heeft verder geen afhankelijkheden of andere Oracle client componenten nodig. De managed driver is al onderdeel van onze Join Zaak & Document core componenten (Decosadmin\ConfigEditor enaspx\bin). Verder heb je geen tnsnames mapping meer nodig, je specificeert<ip>:<port>/<instance> als datasource in je appsettings.configen Decosadmin.ini.

Oracle 12.2.c gebruikt drie nieuwe types databases, non-container; container en pluggable databases. Is Decos geschikt voor al deze drie soorten?

We gebruiken een standaard Oracle client om te verbinden met de database, hoe deze database op de achtergrond is ingericht is voor ons niet van belang. Als er opeen speciale manier een verbinding moet worden opgezet naar één van deze database typen zal hiervoor mogelijk een wijziging nodig zijn aan onze kant.