Voor het inrichten van opslaan via de verkenner moet mogelijk wat geconfigureerd worden door de systeembeheerder. Dit moet op elk werkstation afzonderlijk gebeuren.

Om dit te realiseren moet er een snelkoppeling gemaakt worden naar de DecosDirectDropfile die samen met de cliënt geïnstalleerd wordt.

Als het goed is zou de DecosDirectDropfile al geïnstalleerd moeten zijn als je de cliënt installeert. Het decosdirectdropfile bestand zou al in de map C:\Program Files (x86)\JOINClient moeten staan.

-      Ga naar de map C:\Program Files (x86)\JOINClient en maak een snelkoppeling van de DecosDirectDropfile

-      Plaats de snelkoppeling in de SendTo folder. In Windows gaat dat via Start –Uitvoeren (of Windowsteken + R), en dan naar %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo te gaan. Kopieer hier de snelkoppeling.

-      Nu kun je rechtsklikken op één of meer bestanden en deze Verzenden Naar JOIN.

-      Deze actie zul je wel op elk werkstation apart uit moeten voeren (dus niet op de server)