De MSI kan gewoon met msiexec en alle bijhorende opties gebruikt worden.

Voorbeeld voor JOIN client:

msiexec.exe /i JOINNowClient.msi /qn /norestart >>> Dit doet een quiet install zonder GUI en zonder herstart aan het eind.

Voorbeeld voor JOIN Client waarbij de componenten gekozen kunnen worden. Uiteraard moet wel de juiste .msi naam ingevuld worden:

msiexec.exe /i JOINNowClient-60019-20171219.msi ADDLOCAL="JOINWebClient,Main,DigitalSignature,TemplateEditor,Barcode,JOINDirect,DecosDirectClient,DecosDirectConfig,OpenOffice,Outlook,Word,Groupwise,Shell,IEBrowserExtension,LotusNotes,OfficeLinkObject,Scanning," /qn

Let op: ‘Word’ is alleen nodig voor oude MS Word versies zoals 2003 en ouder. Voor MS Word versies vanaf 2007 en hoger wordt de JOIN Now integratie in Word standaard mee geïnstalleerd.