Soms vertoont Fixi vreemde woorden ("melding" wordt "samensmelting"). Dit probleem wordt veroorzaakt door een vertaalplug-in zoals Google Translate, die de al Nederlandse tekst nog een keer naar het Nederlands probeert te vertalen. Dit is te herkennen aan (bijvoorbeeld) het Google Translate icoon naast de url. Ook in meldingen kunnen woorden vertaald worden die Google als Engels herkent ('door' wordt 'deur').

Door op dit icoon te klikken en de taal naar Engels te veranderen wordt het probleem opgelost. De plug-in uitschakelen werkt natuurlijk ook.